dish

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/02/2010 | 18:16 | מאת: דשאור

שלום, אובחנתי במחלת dish : האם ניתן לקבל פרטים, וכן מאמר רפואי עדכני בעבריצ בנוגע למחלה זאת ?

שלום DISH היא מחלה שסיבתה אינה ברורה והיא מופיעה בעיקר גברים בגיל העמידה ובחולים סכרתיים. לעיתים יש קושי להבדיל בינה לבין דלקת מפרקים מקשחת. אין לצערי טיפול יעיל במחלה. אנסה למצוא מאמר רלבנטי בעברית ולפרסמו בפורום.

(DISH (Diffuse Idiopathic Skeletal Hyperostosis - המחלה המכונה DISH היא למעשה וריאנט של אוסטיאוארתריטיס נפוצה יותר בחולי סוכרת. התסמונת מאופיינת על ידי הופעת הסתיידויות של הליגמנט האורכי של עמוד השדרה ובעיקר של החלק הגבי. ברוב המקרים, הסתיידויות אלו הן ממצא רנטגני אקראי וללא תסמינים קליניים משמעותיים. אבחון ודאי מחייב מציאת הסתיידויות של הליגמנט הקדמי האורכי בצורת גשרים גרמיים לאורכן של ארבע חוליות גביות רצופות. התסמונת נפוצה יותר בגברים הסובלים מסוכרת מסוג 2, אשר סובלים ממשקל עודף או מיתר לחץ דם. לעתים נדירות נפגעים בנוסף גם מפרקים היקפיים כגון מפרקי האצבעות. במקרים אלה מופיעים במפרקים האלה אוסטיאופיטים (osteophytes), גידולים בצורת ווים שאינם אופייניים למחלת אוסטיאוארתריטיס. מעניין לציין כי התגרמות והסתיידות הליגמנט הקדמי האורכי לאורך עמוד השדרה הגבי מופיעות רק בצד הימני של גופי החוליות. מניחים כי הפעימות של דפנות אבי העורקים (Aorta) מונעות את הופעת ההסתיידויות לאורך צידם השמאלי של גופי החוליות, בגלל קרבתן לאבי העורקים. התסמונת אינה גורמת לרוב לכאבים, אם כי היא עלולה לגרום להגבלות בטווחי התנועה של האזורים שנפגעו. אין טיפול מונע למחלה זאת.

מנהל פורום דלקות מפרקים