אוסטיאוארטרוטים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/02/2010 | 11:14 | מאת: רינה

לפני כשנתיים התחילתי לסבול מכאבים באגודל , האגדול הנתפח והאדים , הופנתי לצילום רנטגן שבו אובחנו שינויים אוסטיאוארטרוטים במפרקים הדיסטלים. הרופא המטפל נתן לי כדורים נוגדי דלקת וטיפולים פייוטרפיים, ואכן היתה הקלה. לאחרונה שוב החלו כאבים וחולשה באגודלים ואני מקבלת טיפולים פיזיוטרפים שמביאים להקלה. שאלתי היא האם אני סובלת מדלקת פרקים וצריכה לפנות לראומטלוג? ולמעשה ממה בדיוק אני סובלת? מפני שלא הצלחתי להבין זאת משלושה רופאים מומחים לכף יד שהגעתי אליהם אם המימצאים, וכל אחד אבחן אחרת (בבדיקת אי.אמ.גי לא נמצא מימצאים. תודה מראש ושבת שלום. רינה

רינה שלום לא ציינת את גילך ופרטים רבים נוספים כך שלא אוכל לתת אבחנה ודאית כמו ברוב המקרים בפורום. עם זאת מעורבות של מפרקי האצבעות הדיסטליים קורים כמעט אך ורק בשתי מחלות. האחת נפוצה- דלקת מפרקים ניוונית- אוסטאוארטריטיס שהטיפול בה הוא בעיקר שיכוך כאב ולעיתים התערבות ניתוחית . והשניה נדירה הרבה יותר והיא דלקת מפרקים הקשורה לפסוריאיזס שלה טיפול אחר לגמרי. מציע לך לפנות לראומטולוג. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים