אנקלוזינג ספונדליטיס והריון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/04/2011 | 17:02 | מאת: רינת

יש לי AS והייתי רוצה להכנס להריון, אני מטופלת באנברל כשנה ומרגישה טוב, האם יש אפשרות להמשיך עם האנברל בהריון או האם יש תרופה חלופית ???

שלום שאלה מסובכת. אין מידע רב. כנראה שהתרופה יחסית בטוחה. מכיון ש AS אינה מחלה מסכנת חיים תמיד צריך לשקול את השיקול האישי של איכות החיים שלך אל מול חוסר הידיעה המדוייק. התיעצי עם הראומטולוג שלך בהתאם למהלך המחלה עד כה. ההחלטות גם לא חייבות להיות מוחלטות.למשל אפשר לבחון כיצד ההריון משפיע על מהלך המחלה ואם יש הפוגה ספונטנית אולי לא תזדקקי כלל לתרופה או בתדירות מופחתת. באופן כללי רוב הבעיות עם טיפול תרופתי הם בשליש הראשון של ההריון כך שאולי גם זו אופציה -לחדש טיפול רק מהטרימסטר השני. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים