בדיקת ANA

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/03/2011 | 19:29 | מאת: לופוסית

חולת לופוס כבר 8 שנים. ביצעתי בדיקת ANA והתוצאה היתה bord ברמה העליונה. מה זה אומר. מספר פעמים ביצעתי את הבדיקה לרוב הייתה pos ופעמיים שלילי. הפעם bord . מהו ה- titer של ANA BORD. אודה לך אם תענה על שאלותי.

שלום הערך של בדיקת ה ANA לא כל כך חשוב. ישנה נטייה רחבה בציבור החולים והרופאים לעקוב אחר ערך זה וליחס לו חשיבות רבה. הדבר החשוב יותר הם הסימפטומים של החולה. כדי להקשות יותר מעבדות שונות מציגות את הערכים בצורות שונות שלא ניתן להשוות ביניהן.

מנהל פורום דלקות מפרקים