נטילת ENBREL בזמן הריון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/11/2016 | 19:34 | מאת: מרים ג.

שלום רב, אני מעוניינת לדעת האם אפשר להמשיך עם טיפול אנברל בזמן הריון ? איפה אני יכולה למצוא מידע מפורט ורחב יותר בנוגע לזה ? תודה רבה

שלום ההחלטה ליטול/לא ליטול כל תרופה בזמן ההריון היא מאזן עדין ובדר"כ לא מבוסס על מחקר שבין הסיכון הפוטנציאלי לאם ולעובר והתועלת שיש בהמשך הטיפול. הספרות הרפואית בסה,כ לא מדווחת על נזקים לעובר/אם מנטילת אנברל בהריון . במידה והסבל של האם רב ללא התרופה ניתן למצוא הצדקה להמשך הטיפול. אם התועלת בתרופה מעטה או שההריון הוביל להפוגה במחלה ניתן להפסיק את התרופה ולחדש לאחר הלידה.

מנהל פורום דלקות מפרקים