תרופה חדשה לטיפול בדלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/06/2016 | 11:33 | מאת: רון

שלום, שמעתי שיש תרופה חדשה לטיפול בפסוראיזיס ובאנקילוזינג ספונדילייטיס ובפסוריאטיק ארטרייטיס והשם שלה הוא Cosentyx. הבנתי שהיא ביולוגית אך לא פועלת באותו מנגון כמו הביולוגיות ANTI TNF ALPHA. 1. כמה זמן היא כבר משווקת? 2. מה ידוע לך עליה? 3. במה היא למעשה שונה מהביולוגית הקיימות? תודה!

שלום כיום התרופה ניתנת בארץ רק לטיפול בפסוריאזיס. יש תקווה שתרשם בעתיד גם לטיפול ב ANKYLOSING SPONDYLITIS ובדלקת מפרקים פסוריאטית. התרופה עובדת על IL 17. היא משפרת את המצב התפקודי של החולים . עיקר תופעות הלוואי היא נטייה מוגברת לזיהומים- ברובם קלים.

מנהל פורום דלקות מפרקים