האם טיפול יכול לשנות את המצב?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/06/2016 | 19:29 | מאת: מיכאל

שלום, רציתי לדעת האם טיפול באנקילוזינג ספונדיליטיס לבן אדם צעיר בשנות ה20 (ולא משנה כרגע איזה טיפול, בין אם זה ביולוגי, או NSAID או מה שלא יהיה), יכול ממש לעזור למחלה ולגרום לבן אדם הסובל ממנה לנהל חיים נורמליים? לעבוד, להיות פעיל גופנית ולעשות ספורט, ובעצם בכלל לא להרגיש את קיומה בתנאי שהוא מקבל את הטיפול? זאת אומרת, כמו להבריא רק בתנאי שייקבל את הטיפול המתאים? או שאני סתם משלה את עצמי? שכל החיים האדם הסובל ממנה יסבול ממנה גם אם הוא מקבל טיפול? תודה.

שלום אין ערבויות ותעודות ביטוח בעינייני רפואה. אבל !! אני יכול להעיד מניסיון עם מטופלים רבים בגיל צעיר שטופלו -חזרו לפעילות גופנית אינטנסיבית, ילדו ילדים, מנהלים קריירה. יש עדויות לא רעות כיום על כך שטיפול מוקדם יכול לעשות שינוי אמיתי במהלך המחלה. בהצלחה.

מנהל פורום דלקות מפרקים