שאלות מטרידות- האם סיוגורן?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/05/2016 | 16:44 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. מזה תקופה ממושכת (מספר שנים), סובלת מקשיון בוקר וכן מכאבים במפרקים כגון ירכיים בירכיים. (אציין כי אמא שלי חולת סקלרדרומה) ואני מבינה שיש מרכיב גנטי. לפני כשנתיים ביצעתי בדיקות ל- RF ו_DNA שיצאו תקינות. אבל זה היה לפני שנתיים!!! לפני כחצי שנה לערך, עקב תחושת צריבה בלשון ובחלל הפה הלכתי להבדק ברפואת הפה, הרופא שבדק אותי התרשם כי הריריות תקינות ולא ראה בעיה, קיבלתי שטיפה לפה להקלה על תחושת השריפה. (לא חשבתי אז על הקשר בין הכאבי פרקים לסימפטום הזה ולכן גם לא אמרתי לרופא של הפה על כך דבר ). האם בדיקת רוק נבדקת רק בביופסיה או שגם התרשמות הרופא שראה שיש לי הרבה רוק זה מספיק? כעט יש לי תקופה ממושכת שריפה בעיניים תחושת יובש ורופא עיניים שבדק אותי אמר שיש לי יובש בעיניים ונתן לי טיפול טיפות עיניים. (לציין כי אמרתי לו האם יש צורך במבחן שרימר אמר שלא כיוון שרואה גם כך את היובש בעיניים). האם היובש בעיניים שהרופא ראה זה מספיק לאבחון ללא מבדק שרימר? ביצעתי אתמות יום ה' בדיקות דם CRP, SCL-70, RF, ANA' RNP' J0-1 שקיעת דם, וספירת דם. התוצאות עדיין לא התקבלו. מה שכן התקבל זה רק שקיעת דם שיצאה תקינה וספירת דם שיצאה תקינה. ביצעתי את הבדיקות בקופת חולים כללית כמה זמן לדעתך עד שמתקבלות תוצאות של בדיקות אלה? מקריאה בפורום אני קצת בחשש שמא זה סיוגורן? אודה לתשובותיך לסבלנותך לשאלותיי המטרידות אותי מאד בברכה

22/05/2016 | 13:48 | מאת: שירה

ANTINUCLEAR AB ANA = NEGATIVE DNA ds AB = 1 RNP = 0.2 SCL-70 = 0.2 JO-1 = 0.2 9.69 = RHEUMATOID FACTOR CRP = 0.07 0.07 ESR = (טווח הנורמה 0-39) רק ליד שקיעת הדם היו טווחי הנורמה בשאר הבדיקות לא צויין טווח נורמה לידם. הבדיקות נעשו בקופת חולים כללית. מה משמעות הבדיקות האם זה סיוגורן? האם מראות על איזו דלקת פרקים כלשהי? תודה מראש על סבלנותך האדיבה ותשובתך בברכה

מנהל פורום דלקות מפרקים