כאבי תופת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/10/2015 | 14:34 | מאת: בת 62

שלום רב. אני בת 62. מיזה 10 חודשים שאני חולה בדלקת פרקים ארטטיס. ראמטולוג שהלכתי אליו רשם לי 3 תרופות בניהן מטרכסט ששזוהי תרופה כימו.עד לפני 3 ימים הסתדרתי ללא שום תרופות להוציא כדור וולטרן 1. 12.5מ"ג שאני נוטלת רק בימים קשים שזה בערך אחד לחודשיים ומייד עוזר ןמעלים את הכאב ומשחרר לגמרי את הגוף. מקפאונו. לפני כ3 ימים. התחיל לי כאב נוראי מהגב התחתון דרך הישבן ולאורך כל הירך מאחור. לאחר 3 ימים ולילות ללא שינה נגשתי אתמול בלילה לביקור רופא קיבלתי זריקת וולטרן ולקחתי 2 כדורי אופטלגין וכלום לא עזר הרופא רשם לי. Etopan 400 מ"ג נטלתי הבוקר ולא הרגיע את הכאב. כמו כן רשם לי percocet 5 מ"ג מה דעתכם לאור זאת שכל גופי משוחרר ולא קפוא ולא כואב בגלל הוולטרן למעט האזור הכואב מימה נובע הכאב. זהו כאב חזק מאד כמו כאב שיניים האם יכול להיות כאב עיצבי? אשמח לתשובות כואבת מאד ולא יודעת איך להרגיע הכאב.

שלום נשמע שיש שתי בעיות נפרדות. נראה שדלקת המפרקים אינה קשה מאד ואת מטופלת הטב. הכאב שאת מתארת לאורך העכוז והרגל קרוב לודאי מקורו בגב התחתון. זה מצריך בדר"כ הדמייה ( CT) והתייחסות בהתאם לממצא על ידי רופא כאב או רופא עמוד שדרה.

מנהל פורום דלקות מפרקים