בדיקות Panca u Canca, כדי לזהות התפרצות אנקה ואסקוליטיס ממנה אני סובל

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/03/2024 | 09:44 | מאת: יוסי

דוקטור שלום, בקופת חולים לא מצליחים לאתר "לאיזה בדיקה" להפנות אותו כדי שיהיו שם תוצאות של P-anca & C-anca. אתה יודע במקרה איך קוראים לבדיקה שכוללת את שני הנ"ל? הם מתעקשים לשלוח אותי לבדיקות ANA, ו ANCA. אבל ANA לא רלוונטי לי, ו ANCA כולל ק שמ MPO ו PR3. תודה, יוסי

שלום בדיקת PR3 ו MPO הן הבדיקות ל"ANCA"

02/04/2024 | 14:13 | מאת: יוסי

לפי מה שהוסבר לי, כדי לאבחן ואסקוליטיס, נדרשים 2 בדיקות יחד. - MPO ו Panca - לאיבחון ואסקוליטיס מסוג MPA. לכן מנסה להבין איזה בדיקה עלי לבקש. - לפי מה שהוסבר לי PR3 בשילוב C-anca מצביע על ואסקוליטיס מסוג אחר. אבל יכול להיות שאני טועה..

מנהל פורום דלקות מפרקים