דלקת חוליות מקשחת - בדיקת נוגדנים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/03/2024 | 22:49 | מאת: שירה

שלום ד"ר, אני מאובחנת בAS, טופלתי בהוליו, ביוסימילר של יומירה ללא הצלחה, כרגע ממתינה להמשך טיפול אחר. אני מאוד סובלת מכאבים, ומבינה שתהליך התאמת הטיפול יכול להתארך עד הגעה לטיפול המתאים. הבנתי משיחה בנושא עם הרופא המטפל, כי קיימת בדיקת נוגדנים מוגברי דלקת שניתן לעשותה כדי להתאים בצורה טובה יותר את הטיפול הביולוגי ולנסות לקצר את זמן התהליך. האם ידוע לך מה הוא שם הבדיקה או הנוגדנים אותם צריך לחפש ואיפה ניתן לבצע כזו? - האם דרך קופ"ח כללית ניתן לעשותה? תודה. חשוב לי לציין שאני סובלת מעל ל4 שנים, רק בשנה האחרונה אובחנתי ומדדי הדלקת רק עולים.

שלום ישנה בדיקה לנוגדנים כנגד HULIO אבל אין לה משמעות קלינית אם אין תגובה לתרופה ויש כוונה בכל מקרה לעבור לטיפול אחר.

28/03/2024 | 16:28 | מאת: שירה

יש בדיקה שיכולה למצוא את הנוגדנים המוגברים הספציפים בגוף כדי לטפל במחלה ולפי זה להתאים סוג טיפול מסוים? זאת במקום לעבור בין הטיפולים האפשריים עד מציאת התאמה. זה יכול לקחת הרבה זמן והסבל הוא גדול.

מנהל פורום דלקות מפרקים