דלקת סחוס הצלע קוסטוכונדריטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/02/2024 | 16:22 | מאת: מישהי

שלום ד״ר, אני בת 24 , מאז חודש ספטמבר אני סובלת מכאבים בחזה אחרי בדיקות אובחנתי עם קוסטוכונדריטיס. הכאב לפעמים דועך ובימים מסויימים מתגבר וגורם לתחושה של דקירות ולחץ בבית החזה. לא משתמשת בתרופות לפעמים שמה קצת קרח על המקום הכאוב. הכאב הוא בצד שמאל. מה אתה ממליץ לי לעשות כדי לרפא את האזור? לפעמים זה יוצר פחד שהכאב הוא מהלב בגלל שזה בדיוק בצד שמאל של הגוף ( אבל עברתי בדיקות וגם הולטר) תודה מראש

שלום השאלה היא כיצד נעשתה האבחנה. האם רק לפי תשאול/בדיקה או על פי מיפוי או MRI. האם מדובר בבעייה מקומית או ביטוי למחלה דלקתית כללית. כל אלה משפיעים על ההחלטה הטיפולית.

19/02/2024 | 11:54 | מאת: מישהי

תודה על המענה ד״ר האבחנה נעשתה על פי תשאול ובדיקה מקומית באזור של הסחוסים בצלעות והאזור רגיש מאוד למגע וכואב. בדיקות דם לא הראו סימנים של דלקת בכלל. אשמח לייעוץ מה לעשות להמשך הטיפול..

מנהל פורום דלקות מפרקים