דלקת פרקים.........?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

29/01/2024 | 21:38 | מאת: לאחר לידה

שלום דר, אני 3 וקצת חודשים לאחר לידה, מרגישה נימול בשתי הידיים בעיקר בלילה וגם במהלך היום. בEMG נמצא עדות לתסמונת התעלה הקרפלית והקוביטלית. בנוסף החלו להופיע כאבים במפרק האגן, וכן במפרקי האצבעות בידיים. בעיקר כשאני נעמדת לאחר ישיבה.. הייתכן ויש קשר לסיטואציה שהתרחשה כחודש לאחר הלידה (הרגשתי מצוין אז), השתמשתי לניקוי שתי ידיי במגע בעור במגבוני קלינל , ייתכן שהשימוש באלו על העור הובילו לתסמינים שחשה היום? (הייתה פריחה על העור שחלפה לאחר שבועיים פלוס) התסמינים החלו מספר ימים לאחר השימוש במגבונים הללו. הייתי אצל נוירולוג ואורתופד, שהפנו לפיזיותראפיה ואפשרות לראומטולוג. מה דעתך? מה כדאי לעשות ?

שלום לידה יתכנו שינויים בשרשי כפות הידיים שיגרמו ללחץ על העצבים ובעקבות כך לכאב ונמלול בכפות הידיים. ההחלטה על התערבות פולשנית היא בהתאם לממצאים ב US של שכ"י שבודקת את רמת הלחץ על העצב או על פי דרגת הנזק ב EMG או קלינית- האם יש חולשת שרירים. מכיון שהטיפול הוא בעזרת ניתוח ההחלטה לרוב צריכה להתקבל על ידי אורטופד כף יד. לעיתים נדירות הלחץ נגרם בשל דלקת בשכ"י והטיפול יהיה תרופתי. האבחנה תהיה שוב בעזרת US של שורש כף היד. לסיכום רצוי לבצע US של כפות הידיים ובהתאם לממצאים לפעול

מנהל פורום דלקות מפרקים