כאב ממושך בצלעות.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/01/2024 | 15:31 | מאת: לי

היי , אני בת 29 בריאה בדרכ. אמא לשני ילדים קטנים כבר למעלה משנה (שנה וחצי פלוס אפילו) יש לי כאב בעצמות צלעות החזה באזור העצמות 3-5 . לרוב הכאב הוא בצד ימין( הצד החזק שלי שמאמצת בדרכ בניקיון בישול וכו) ולפעמים גם בשמאל אך לרוב מורגש יותר בימין. זה כואב כשאני ישנה בלילה ושוכבת על הצד ומשנה תנוחה במיטה , כשאני קמה מהמיטה (מבצעת את תנוחת הקימה) כשאני מבצעת פעולות עם הידיים וקדמת הגוף כמו כיפוף או מאמץ כלשהו או הרמה של משהו כבד. הכאב הוא לא קבוע והיו תקופות שהוא עבר והיו תקופות שקטות ללא כאב, לפעמים לקחתי ברקסין לשבוע והיה עובר ולפעמים אחרי תקופה מסויימת היה חוזר. הייתי אצל אורתופד שטען שזן תסמונת טיצה ובגלל שאני לחוצה נתן לי מיפוי עצמות (שלא ביצעתי כי הייתי בהריון שנפל לאחר מכן וגם בכלל הקרינה הרבה) . עשיתי צילום חזה כללי שיצא תקין ובכללי הבדיקות דם שלי תקינות כולל תפקודי כליות כבד וכו (מדדי דלקת לא בדקתי) ובכללי חשה בטוב אין ירידה במשקל וכו. מציינת שהיתה תקופה שבה הייתי מרימה הרבה את הילדים שלי במדרגות כשישנים (שניהם שוקלים כל אחד 17 קילו) ואני נמוכה ומלאה. בכללי סובלת מאלרגיה ומקנחת הרבה את האף בחוזקה ומתעטשת הרבה (אולי יש קשר וזה מאמץ את החזה) רוצה להוסיף גם שבמגע בנקודות הכואבות יש כאב. אני כעת בהריון בחודש השני, מקיאה הרבה, והכאבים חזרו. האם יש קשר להקאות? שזה מאמץ את בית החזה? האם זה יכול להיות באמת תסמונת טיצה? או משהו גרוע יותר? חס וחלילה גידול בעצם? כיוון שהכאב הולך ובא במשך יותר משנה וחצי…… בגלל ההריון לא יכולה לבצע שום בדיקות וזה מכניס אותי ללחץ. אשמח לעזרה והרגעה תודה רבה!!

שלום מאמץ גופני כגון הרמת משקל בהחלט יכול לגרום לכאב בחזה/צלעות. הקאה והתעטשות מערבות את הסרעפת ושרירי בית החזה ובהחלט יכולות להחמיר כאב הקשור לבית החזה. המהלך הממושך צילום החזה התקין ובדיקות המעבדה התקינות בהחלט אינן מכוונות לגידול. מזל טוב על ההריון. בהצלחה.

מנהל פורום דלקות מפרקים