זריקה סטרואידים ותפקוד כלייתי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/12/2023 | 11:10 | מאת: ציפורה

שלום מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסוכר, ותפקוד כלייתי של קריאטנין 1.4-1.5 יש דלקת כלשהי ביד, באזור המרפק (כנראה בעקבות מאמץ חד), זה נמשך כבר זמן רב על אף הפיזיותרפיה. הפיוזתרפיסטית הציעה אולי לבקש מהרופא זריקה למקום. סטרואידים דרך הפה בתפקוד כלייתי ירוד זה בעיה. האם זה נכון גם לגבי הזרקה מקומית? אם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שזה יכול להחמיר את התפקוד הכלייתי, אז אין טעם לנסות זאת, השאלה אם ישנו סיכון כזה או שאין כלל סיכון? תודה

שלום סטרואידים אינם מחמירים תפקוד כלייתי אלא במצבי קיצון של אי ספיקת כליות מתקדמת. הזרקה מקומית היא בטוחה. היעילות שלה לטיפול בדלקת גידים במרפק זמנית מאד.

מנהל פורום דלקות מפרקים