שאלה לגבי תוצאות ct כאבי גב תחתון מקרינים לרגל ואגן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/12/2023 | 19:18 | מאת: רעות

בגובה L1-L2: מבנה גרמי שמור. רוחב גרמי תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2-L3 מבנה גרמי שמור. רוחב גרמי תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3-L4 בלט דיסק אחורי מרכזי שלוחץ על השק התקלי. רוחב גרמי תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בגובה L4-L5 רוחב גרמי תקין של תעלת השידרה. היצרות גרמית מנימלית של הפורמינות. אין עדות לבלט דיסק משמעותי. בגובה L5-S1 רוחב גרמי תקין של תעלת השידרה. היצרות גרמית פורמנלית קלה דוייצ. אין עדות לבלט דיסק, צמצום קל של המרווח הבין חוליתי. הסקרום וואקום במפרקים הסקרן הסקרן-אליאקליים. שינויים סקלרוטים בצם האיליום בסמוך למפרק סקרן-אלחיאקלי דוייצ. ממצאי לוואי: ריבוי קשרי לימפה קטנים בבטן. לסיכום בלט דיסק אחורי בגובה L3-L4 שלוחץ על השק התקלי.

שלום מדובר בסיטי שמכוון לעמוד השדרה המותני ויש בו ממצאים בעיקר בתחום האורטופדיה של עמוד השדרה. יש להיוועץ עם אורטופד בהתייחס לתלונות של כאב גב /הקרנה לרגליים.

מנהל פורום דלקות מפרקים