דלקת סקרוליטיס ולופוס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/12/2023 | 13:35 | מאת: שרה

חולת לופוס ומקבלת פלקוניל מזה שנה סובלת מכאבים מאד עזים בגב תחתחתון ובאן הופנתי לאם אר אי וזהי התשובה :נצפה סקלרוזיס משני צידי המפרק דו"צ וכן הסננה שומנית בצד הסקרלי. אי סדירות של המשטחים הפרקיים יותר בצד האיליאקלי והרחבה קלה של המרווח הפרקי. ללא סימנים לאיחוי פרקי. אזור קטן של בצקת במח עצם והאדרה בצד הסקרלי מימין ומעט גם משמאל. אזורים אלה גם מתאדרים מעט. לסיכום: תמונה של סקרואילאיטיס דו"צ בעיקר כרונית עם מרכיב חריף קל דו"צ .כאבי חזקים שבקושי מיישרת את הגב ולחץ בגב תחתון עם כאב כמו צירים זה מסביר את הפענוח? ואשמח להתייחסות מה הכוונה בבצקת במחו עמוד שדרה ? עד כמה הסקרוליטיס אצלי קשה?

שלום לופוס אינו גורם לסקרואילאיטיס. הממצאים המתוארים ב MRI יכולים להתאים גם למצבים אחרים שאינם דלקת כגון מאמץ גופני חריג או מצב של עד שנה לאחר לידה. יש להתייחס לממצאים בהקשר קליני רחב.

05/12/2023 | 08:00 | מאת: שרה

לא אמרתי שהלופוס הוא הגורם אכן אובחנתי גם בסקרוליטיס וגם. לופוס לכן שאלתי את שאולתיי אני גם מטפלת בילודה לסקרוליטיס

05/12/2023 | 08:40 | מאת: sara

הכוונה שאני מאובחנת בסקרוליטיס מלפני שנה וקיבלתי רינבוק ביולוגי שזה לא כל כך עזר האם הכאבים שמחמרים זה חלק מהתופעה של המחלה ?

מנהל פורום דלקות מפרקים