סיוגרן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/12/2023 | 13:56 | מאת: ג.

שלום, אשמח לשאול אם אפשר לגבי תסמונת סיוגרן. בשבוע האחרון התחלתי לסבול מיובש שבא לידי ביטוי בהתקלפות העור באזור השפתיים, הסנטר והגבות. התחלתי לחפש באינטרנט והגעתי שזה רשום כתסמין לסיוגרן. כמובן שהבנתי שזה כבר הגיע רחוק מדי, אבל אז ראיתי שתסמין נוסף זה יובש בעיניים, ואכן אובחנתי לאחרונה עם יובש בעיניים. אני תוהה אם באמת יש סיכוי לזה שכן לפני 9 שנים עשיתי בדיקת ANA וזה יצא חיובי אבל אף אחד לא בדק את זה. לפני 3 שנים זה עלה שוב וביצעתי ANA titer ששוב יצא חיובי (160 הומוגני) אבל הראומטולוג שהייתי אצלו לא ידע לתת הסבר. יכול להיות סיכוי שזה באמת קשור לזה? תודה

שלום סיוגרן לא גורם להתקלפות השפתיים הסנטר והגבות ובוודאי לא במהלך של שבוע. יש לבחון אפשרויות אחרות.

מנהל פורום דלקות מפרקים