פענוח בדיקות דם והאם יכול להעיד על דלקת פרקים?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/12/2023 | 11:09 | מאת: רינת

שלום ד ר. לילדי יש fmf וכך גם לי. האמנם מוטציה אחת אבל עם תסמינים מובהקים של התקפי כאבי בטן מקפלים, כאבי רגלים איומים עם ובלי מאמץ. לאחרונה סובלת מכאבים בכל מיני אזורים בגוף בגב בידיים וברגלים. כאב עז שמכיר משינה ברמה שאני רוצה לזוז/להתהפך איני יכולה לפחות כמה דקות לעשות כלום. עד שבכח אני זזה עם כל הכאב. אפטות בפה ללא ההפסקה כל הזמן. הייתי אצל ראומטלוגית שלחה אותי לבדיקות דם חלק קטן בעבודה הרוב 0.2 שאני מבינה שתקין למעט , PROTEIN חלבון - 50 ליקוציטים 250 crp שיצא 1.01 . וRHEUMATOID FACTOR התוצאה: 9.88 היא נתנה לי לעשות בדיקה של הרגלים שטרם ביצעתי. עשיתי בדיקה של mri בגב לשלילת דלקת פרקים בפענוח יצא תקין . הרופאה בבלינסון טרם צפתה בעצמה אמרה שהם יעשו פיענוח חוזר. האם זה יכול להעיד על משהו?? התור הבא רק במרץ ואני משתגעת. מציינת דבר נוסף חשוב יש לי קרהון שמוגדר כעת קל. בmre מצויין דלקת קלה במעי הדק . הגסטרו אומר שהתסמינים מתאימים לfmf והראומטלוגית אומרת שהתסמינים מתאימים לגסטרו. אודה לתגובתך

שלום נוכחות של FMF וקרוהן ביחד הופכים את האבחנה למורכבת. הפתרון הוא בדיון פנים אל פנים של הראומטולוג והגסטרואנטרולוג במרפאה משותפת בנוכחותך והחלטה על הצעדים האבחנתיים והטיפוליים. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים