השפעת סלזופירין על ספירת זרע

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/06/2013 | 19:45 | מאת: יואב

שלום, מזה כשנה אני מאובחן כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית, בן 35. מטופל בסלזופירין מזה כחצי שנה והתוצאות די טובות מבחינת השפעה על המפרק באצבע יד ימין שממנו התחיל הכאב. אני ובת זוגי רוצים להביא ילדים, אולם הראומטולוג אמר לנו היום שייתכן וישנה השפעה הפיכה על ספירת הזרע ובמקרה של קושי בכניסה להריון אוכל להפסיק לתקופה של כחודש את נטילת התרופה. בעניין זה אבקש להתייעץ בכמה נושאים: 1. האם תקופה של כחודש מספיקה? 2. האם אכן ההשפעה על ספירת הזרע הפיכה? 3. האם ישנם דברים נוספים שניתן לעשות פרט להפסקת נטילת התרופה?

22/06/2013 | 13:15 | מאת: רן

היי, אני גם הייתי בסיטואציה שלך, השתמשתי בסלזופרין במשך הרבה שנים, כשהחלטנו להיכנס להריון התייעצתי עם הרופא והוא אמר שצריך להפסיק ואחרי שלושה חודשים אפשר להיכנס להריון, זה באמת מה שהיה, לא ברור למה הרופא שלך אמר לך שמספיק חודש, אסביר: מחזוריות הגבר היא 3 חודשים, ז"א שהזרע שיש לך כרגע יוצר לפני שלושה חודשים, אם הזרע יוצר כאשר נטלת את הסלזופרין אז הזרע יהיה לא איכותי ובכמות קטנה מאוד. בשורה התחתונה, הפסקה של שלושה חודשים תביא אותך לאחר שלושה חודשים למצר בו הזרע שלך יכול להפרות ביצית בלי בעיה (אלא אם יש בעיות אחרות כמובן) שמחתי לעזור,

מנהל פורום דלקות מפרקים