דלקת מפרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/09/2023 | 14:23 | מאת: אני

שלום יש לי התפרצות של דלקת מפרקים פסוריאטית. היה לי שקט שנים בעקבות תופות ביולוגיות. לפני כחודש הוחלף לי לסימיזייה והתפרצה המחלה באופן קיצוני. כאבי תופת ופריחה מפושטת בכל הגוף מגרדת ומטפטפת.. עלי לציין שהפסוריאזיס אצלי התאפיין בעבר רק בידיים ורגליים(פלמופלנטר)..ועכשיו זה בכל איבר בגוף.. ראומטולוג נתן לי פרדיוזון(רצה שאתאשפז וסירבתי), 30 מ"ג וכל שבוע לרדת 10.. והמליץ על סייריזי. לפני יומיים הביולוגית אושרה אך טרם הגיעה לבית המרקחת .. בינתיים מאד קשה ואין למי לפנות.. שאלה: האם אני יכולה לחזור למינון הגבוה של הסטרואידים(30), עד אחרי החג או אולי יש משהו אחר שאני יכולה לעשות להרגעה? יש לי פסומדיס שפעם עזר עכשיו לא, ליפיקר ,...שמן גוף לאמבטיה אבל כלום לא עוזר. אודה לרעיונות עד שהמשק יחזור לעבודה. תודה

שלום כפי שציינת עיקר התועלת תהיה מהתחלת הטיפול הביולוגי. ברור שסטרואידים מועילים באופן זמני לעור ולמפרקים. ההחלטה על משך הטיפול בסטרואידים צריכה להיעשות בעיצה עם רופא המשפה /הראומטולוג או רופא העור שמכירים אותך ואת מחלות הרקע ועוקבים אחרי תופעות הלוואי של הסטרואידים.

מנהל פורום דלקות מפרקים