מעבר מפלקווניל למטטרוקסט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/08/2023 | 12:49 | מאת: שרון

בת 55. מזה 14 שנים עם פלקווניל.שהפסיק לעבוד והועברתי ביחד עם סטרואידים למטטרוקסט. 5 כדורים בשבוע. מיד כשעזבתי את הסטרואידים (לאחר חודשיים) שוב כאבים ובעיקר בשורשי כף היד וכל הרדיוס. העלתי ל 8 כדורים (2.5 מ"ג) לוקחת כדור אחד של פרדיזון עדיין. עדיין המקום רגיש. האם בהכרח צריכה לעבור לזריקות ביולוגיות או שאפשר לנסות עוד משהו?

שלום ישנן אפשרויות נוספות לטיפול בדלקת מפרקים שאינן ביולוגיות כגון שילוב תרופתי, העלאת מינון טוטרוקטס, ARAVA, סלזופירין.

מנהל פורום דלקות מפרקים