סידן להמשיך או להפסיק....

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

22/08/2023 | 16:17 | מאת: עדנה

שלום.בת83. יש דלקת מיפרקים בכל פירקי ידיים ורגליים. הפרעות בקצב הלב כ7שנים אך בע'ה לא עלה מינון של רבע כדור ניאובלוק.לקחתי שנים רבות 1סידן בערב אך בעקבות מחקר האומר שעלול לגרום להתקפי לב/שבץ שאלתי רופא משפחה האם להפסיק והוא אמר לי לא. תמשיכי. היום! אמר לי האורטופד "תפסיקי. אל תיקחי" כי הראיתי לו שאני לוקחת כל יום כדורarthri-flex+vitamin d. כתוב שיש בכדור זה ויטמיןD3\C\מגנזיום200מג\molybdenum200mg\Proprietary blend- 1045 mg ועוד כמה חומרים. אני מבולבלת מאד מ 2 תשובות נוגדות ואודה לדעתך האם לקחת או להפסיק הסידן?? האם לקחת לסירוגין ערב כן וערב לא? תודה רבה

שלום מקובל היום שאת הסידן צריך לצרוך בדיאטה. לטיפול באוסטיאופורוזיס רצוי ליטול ויטמין D שאותו לא ניתן לקבל בדיאטה

מנהל פורום דלקות מפרקים