זמן המתנה בין פרבנר 13 ליומירה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/08/2023 | 10:12 | מאת: שירה

שלום, התחסנתי ביום רביעי האחרון בפרבנר 13 לפני טיפול ביולוגי (יומירה) לטיפול בדלקת חוליות מקשחת. הבנתי מהרופא המטפל שאני צריכה לחכות 3 שבועות או מאוחר יותר עד לטיפול הביולוגי הראשון. כדי לא לפספס תשלומים ברבעון, האם אוכל להמתין עד תחילת אוקטובר (דהיינו זמן של יותר מחודש) ולהתחיל את הטיפול אז? רק היום נחשפתי למידע לגבי הרבעונים כמו כן לגבי זכאותי לליווי אחות יומירה.

שלום יש להמתין לחסיון השני לפחות 8 שבועות ואם אין סיבה אחרת כגון םגיעה בקרומי המוח או שתל באוזן אזי ההמלצה הרגילה האו חיסון שני לאח שנה מה PREVNAR. בהצלחה.

28/08/2023 | 15:44 | מאת: שירה

שלום ד"ר, שאלתי הייתה לגבי הטיפול הביולוגי בפעם הראשונה. לפי התוויית הרופא המטפל לאחר מנה ראשונה של פרבנר 13 ניתן לחכות 3 שבועות ומאוחר מכך, ולאחר מכן להתחיל טיפול ביולוגי. שאלתי היא עד כמה ניתן לדחות את התחלת הטיפול הביולוגי הראשון (יומירה) מעבר ל3 שבועות. האם ניתן לדחות אותו בהתחשב שאני כבר מחוסנת פעם ראשונה, לאוקטובר, דהיינו 7 שבועות מיום החיסון?

מנהל פורום דלקות מפרקים