שינויים ניווניים האם קשור לראומטולוגיה?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/07/2023 | 16:07 | מאת: אסף

שלום בן 48, בצילומי רנטגן יש שינייים ניווניים במפרקי הירכיים, במפרקי עצה כסל. כ"כ צילום ברכיים הראה שינויים ניווניים קלים בברכיים, והצרות תוך מפרקית בשני הברכיים. גם לפני כשנה עשיתי צילום חזה בשביל הריאות ווין שם שינויים ניווניים בעמו"ש. האם זה ממצאים סבירים לגיל 48 או שיש משהו שצריך לברר? בבדיקות דם שגרתיות ספירת דם תקינה, CRP תקין (שקיעת דם לא עשיתי הרבה זמן). מדובר על עניין אורתופדי בלבד או שיש צורך בייעוץ של ראומטולוג? א"כ האם כדאי לבוא אליו כבר עם בדיקות דם ספציפיות מתאימות? (איזה במידה וכן). תודה רבה

שלום בירור הסיבה לשינויים במפרקי הירך מתחיל בהיסטוריה הרפואית, עובר דרך הסתכלות על מבנה /צורת מפרקי הירך דרך בדיקות מעבדה ובהמשך אולי גם בדיקות כגון סיטי או MRI של מפרקי הירך. ממליץ להתחיל אצל האורטופד שיודע לבחון היטב את מבנה העצמות ולהחליט האם יש פגם התפתחותי שהוביל לבעייה ומשם להתקדם. בהצלחה.

01/08/2023 | 17:58 | מאת: אסף

שלום בוצע MRI ירכיים (ללא שיקוף, אלא MRI רגיל), ובין השאר מופיע: מפרקי SIJ- שמורים ללא עדות לסקרואילאיטיס כרונית או פעילה. אני מבין שזה שולל מחלת דלקתית של מפרקי העצה והכסל. אך מאחר וברנטגן רואים שינויים ניווניים במפרקי הירכיים, וכתוב גם במפרקי SLJ, וגם בברכיים יש שינויים ניווניים (וגם פענוח מקרי של צילום ריאות הופיע גם שם שינויים ניוווניים בעמו"ש). האם מדובר בבעיה אורתופדית נטו של ניוון (אף שאני בן 49) או שעדיין יש מקום לבירור ראומטולוגי? תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים