האם יש צורך בבדיקת ראומטולוג

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/07/2023 | 10:53 | מאת: אסף

שלום הופניתי לצילום רנטגן אגן וירכיים בגלל כאב בירכיים. בפענוח הרנטגן נכתב שיש שינויים ניוווניים בפרקי ירכיים ובפרקי SIJ. הופניתי לאורתופד מפרקים שהפנה ל-MRI ירכיים. ואמר גם שכדאי לפנות לראומטולוג בגלל ה-SIJ. בפענוח MRI יש ממצאים אחרים, אך לגבי המפרקים כתוב: מפרקי ה-SIJ שמורים ללא עדות לסקרואילאיטיס כרונית או פעילה. האם זה שולל מחלת מפרקים שקשורה לראומטולוגיה? עדיין כדאי ללכת לראומטולוג או שאין צורך? תודה

שלום אם אין דלקת ב SIJ לא נראה שמדובר בבעייה ראומטולוגית. אם MRI מפרקי ירך מדגים שחיקה- מדובר בבעייה ארטופדית. אם ה MRI של מפרקי הירך מכוון לדלקת רצוי להיוועץ בראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים