בדיקות דם ביתר לח"ד ריאתי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/07/2023 | 23:16 | מאת: אילנה

שלום כשמגלים באקו לב יתר לח"ד ריאתי, כחלק מהבירור קראתי שעושים בדיקות דם למחלות מסויימות (אוטואימוניות בעיקר) שיכולות לגרום לזה. אלו בדיקות דם עושים במסגרת הבירור הזה? והאם מי שמתגלה אצלו יתר לח"ד ריאתי כדאי שיפנה גם לראומטולוג או שזה רק עניין של לעבור בירור של בדיקות דם ראומטולוגיות? תודה רבה

שלום הבירור של יתר לחץ דם ראתי הוא מורכב ומתחיל אצל הקרדיולוג. אם הקרדיולוג לא מוצא בעייה בלב המסבירה את הלחץ הראתי הוא מתייעץ עם רופא הריאות ובהמשך אם יש חשד למחלה סיסטמית לפעמים גם עם ראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים