נטייה לכאב גב תחתון, ובבוקר לאחר שינה יותר

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/07/2023 | 01:36 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים יש לי נטייה לכאבי גב תחתון. בבוקר לאחר הקימה מהמיטה לפעמים הוא חזק יותר, וגם יש נוקשות כזו. הבנתי שכאב בבוקר עם נוקשות יכול לרמז על מחלת פרקים SIJ. לאחרונה אני בבירור בקשר למפרק הירך, יש לי כאבים בירך בעיקר ימין, צילום רנטגן הראה שינויים ניווונים במפרקי ירכיים ובמפרקי SIJ. וזיז גרמי במפרק בצד ימין (שכנראה גם תורם להגבלת תנועה מסויימת) נשלחתי לבצע MRI (לא ארתרו). 1. האם כאב גב תחתון בבוקר ונוקשות בהכרח מלמד על מחלת פרקים או שיש סיבות נוספות, בלט דיסק, מזרן לא טוב, תנוחה לא טובה ועוד? 2. אם היתה מחלה דלקתית של הפרקים היו רואים את זה ברנטגן? כלומר הפענוח של שינויים ניווניים אומר שלא זיהו משהו שקשור לדלקת? 3. האם MRI ירכיים ופרקי ירכיים כולל בצורה כלשהי גם את החלק של עמוד שדרה תחתון או שאין קשר? 4. אם הבעיה בגב תחתון קשורה למחלה דלקתית של המפרקים, MRI פרקי ירכיים יזהה את זה בבירור אף שההדמיה לא מכוונת לגב? תודה רבה

שלום הדרך לאבחן מעורבות דלקתית של ה SIJ היא ב MRI מכוון למפרק זה. סוכ כאב הגב יכול להיות אופייני אך אינו ספציפי .

מנהל פורום דלקות מפרקים