בהמשך לשאלה על שינוים ניווונים בגיל צעיר, עדכון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/07/2023 | 12:40 | מאת: מאיר

שלום בהמשך לשאלתי לפני כמה שבועות, המתנתי לתור אצל מומחה למפרקים ולא ביצעתי את הסיטי. המומחה למפרקים גם רצה להפנות אותי לסיטי, שאלתי האם אפשר בדיקה ללא קרינה, ונתן לי הפניה ל-MRI ירכיים/פרקי ירכיים. ובפירוט ביקש גם "הדגמה של SLJ" אני ממתין כעת לבדיקה. הבנתי שלא מדובר על בדיקת ארתוגרפיה שהיא יותר ספציפית לכל הבעיות שיכולות להיות במפרק, אבל זה מה שהוא נתן. האם לאור השינויים שיש ברנטגן יש מקום במקביל ללכת לראומטולוג? מקובל לעשות בדיקות דם לשלול דברים או שלחכות לתוצאות הMRI? ציטוט חלקי מהשאלה הקודמת: לאחרונה הייתי אצל אורטופד ואמר שמדובר בבורסיטיס, וכשציינתי בפניו שיש לי הגבלה בטווח התנועה//בגמישות בעיקר בפרק ימין הוא הפנה אותי לצילום רנטגן, בפענוח נכתב: שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ דו צדדי. תודה

שלום בדיקת MRI היא הטובה ביותר לאבחון בעיות במפרקים. בהתאם לתוצאות הבדיקה תוכל לפנות למומחה המתאים. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים