חשד לדלקת מפרקים פסוראסיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

11/06/2023 | 19:30 | מאת: רויטל

שלום לפני מס חודשים התחיל לי כאב בפרק כף היד עד כך שלא יכולתי כמעט להחזיק משהו ביד , טופלתי עם כדורי אירוקסיה והכאב עבר. לאחר זמן קצר קמתי עם כאב בכתף והגבלת תנועה קשה , רופאת המשפחה שלחה אותי לעשות אולטרסאונד בחשד לקרע , במקביל התלוננתי על קשיון בוקר בפרקי האצבעות ונשלחתי לרנטגן . בשניהם יצא ללא ממצאים . הכאב בכתף לאחר מס חודשים עבר אך במקביל התפתח לי כאבים במפרקי האצבעות הידיים בנוסף לקשיון הבוקר . כאב שממש מקביל בתנועה. נשלחתי לבדיקות דם שרובם יוצאו תקינות חוץ מ Alkp - 137 )כבר שנים מעל הנורמה אצלי ) Hemoglobin - 12.5 Mch - 26 Rdw- 15.5 Crp- 1.5 בנוסף הופנתי לראמוטולוג לאור העובדה שבעבר היה לי פסוראסיס בעור בדרגה קלה אשר עבר עם משחה לאמי ז"ל היה פסוראסיס בעור אחותי סובלת מפסוראסיס בעור וסבתי ז"ל סבלה מפסוראסיס בעור בצורה קשה וגם דלקת מפרקים . כרגע מחכה לתור שרק יהיה בעוד 3 חודשים בנתיים סובלת לסירוגין מכאבים גם בקרסוליים עם נפיחות קלה אשר לפעמים גורמת לצליעה. כאבים במפרקים שונים מידי פעם. מה ניתן לעשות בנתיים להוריד את הכאב והאם יכול להיות שזו התפרצות של דלקת מפרקים פסוראסיס ? תודה מראש על התשובה רויטל

שלום התאור יכול להתאים לדלקת מפרקים פסוריאטית. אם אין התוית נגד ( לחץ דם, בעיית כליה , לחץ דם, כיב קיבה/תריסיריון) ניתן להיעזר בנוגדי דלקת כגון אדוויל ודומיו. רצוי לתעד נפיחות מפרקית במצלמת הטלפון כדי להראות לראומטולוג.

מנהל פורום דלקות מפרקים