אשמח לדעתך המלומדת.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/06/2023 | 16:36 | מאת: אודליה

בת 45 לאחרונה הופיעו אצלי התסמינים הבאים: * אפטות בפה *אריתמה נודוזום *חום עד 38 מידי כמה שבועות *לעיתים לחיים אדומות וחמות * ירידה במשקל עשיתי מאבחן אינטרנטי באחד האתרים וזה העלה לי מחלת בכצט קראתי ברשת ושני הסימנים הראשונים הם קלאסיים לבכצט. אשמח אם תיתן דעתך על כל אחד משלושת התסמינים האחרונים האם הם קשורים לבכצט??? אין לנו במשפחה בכצט אבל לילד שלי יש FMF האם שתי המחלות קשורות?

שלום לאפטות ואריתמה נודוזום יש אבחנה מבדלת ( כולל בכצט, קרוהן ועוד). הקשר בין בכצט ל FMF הוא בעיקר בהופעה בשכיחות גובהה יותר באוכלוסיות מאיזור הסהר הפורה ואסיה הקטנה

מנהל פורום דלקות מפרקים