סינוביטיס בפרק ירך וכאבי גב

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/05/2023 | 02:08 | מאת: ראובן

סובל מכאבים בפרך ירך ובנוסף יש לי פריצת דיסק בL5-S1 ובלטי דיסק נוספים בגב התחתון האמצעי והצוואר אבל סובל הרבה מכאבים שלא עוזבים אותי בשרירי הגב כך שהורדת הראש כלפי מטה ומתיחה של הגב מלווה בכאבים חזקים בשרירי הגב שלא מרפים לעולם כרגע MRI של מפרקי הירכיים: אין בדיקות קודמות להשוואה. המבנים הגרמיים שמורים. סיגנל לשד העצם תקין. במפרק הירך משמאל מודגם עיבוי ניכר של הסינוביה עם מלאות רקמה רכה המראה האדרה בולטת במיוחד באספקט הקדמי והמדיאלי סביב ראש וצואר הירך ללא מעורבות גרמית. התהליך הינו דיפוזי ומימדיו המירביים כ5-X6X4ס מ. מודגמת האדרה דיפוזית של סינוביה מפרקית מעט מעובה בשני מפרקי הירכיים בולט יותר משמאל. כמות קטנה של נוזל תוך מפרקי בשני מפרקי הירכיים. ללא ממצא פתולוגי אחר. שינויים ספסטיים בסיגמואיד. ללא ממצא בולט במפרקים הסקרואיליאקלים. לסיכום: סינוביטיס ניכרת במפרק הירך משמאל וסינוביטיס קלה גם מימין עם מסה סינוביאלית משמאל, ללא מסה סינוביאלית מימין. אין בדיקות קודמות להשוואה. הרופא ראומטולג שלח אותי לעשות ביופסיה אצל רופא אורטופד אונקולוג השאלה האם זה שבעבר עשו לי גם MRI לסקרואילטיס ויצא שלילי ואז גם היה מלאות אבל יותר קטנה וגם אז לא סינובטיס השאלה האם לבקש מהרופא גם לחזור לMRI סקרואליטיס או שנכון לעשות ביופסיה

שלום הראומטולוג ביקש לוודא שאין ממצא הנקרה PVNS שמצריך הסרה ארטרוסקופית של רקמת סינוביה " פראית". ניכר שזוה בדיקה הנכונה בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים