טיפול תחליפי לנוגדי דלקת דור א

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/05/2023 | 18:10 | מאת: אורי

שלום. בן 59. בגיל 14 אבחנה ראשונה לתסמונת רייטר היום דלקת פרקים תגובתית . בגיל 34 התפרצות קשה אחרונה אחריה התחלתי להשתמש באינדוביס במינון משתנה בשנים האחרונות מינון נמוך של 25 מ"ג ליום. לפני שנה וחצי עברתי צנתור ושנה אחר כך ניתוח מעקפים. מאז נאסר עלי לקחת אינדוביס ביחד עם מדללי הדם שניתנו לי בגלל מחלת הלב מחשש לסיכון לדימומים. מאז אני חשוף למעשה לדלקת שבאה לביטוי כרגע בעיקר בלילה בגב התחתון והאמצעי אם כי לפעמים גם בצלעות בברכיים ולפעצים בקרסול. לפני שנה עשיתי דיקור סיני. עזר בצורה מוגבלת ועכשיו הפסיק לעזור. אני קורא על תופעות הלוואי של הטיפולים החדשים וזה לא עושה לי חשק להתחיל. מצד שני הלילות לא טובים וזה מקשה בדרך אחרת. עשיתי mri גב מלא. הפיענוח זיהה שינויים דיסקוגנים. האורטפד הראה לי את הדלקת סביב הסחוס בחלק מהחוליות. ועכשיו לשאלה. מה עושים ?? . כמובן גם בהתייחס לבעיה החדשה שאני בשלבי התאוששות ממנה ניתוח המעקפים שעברתי לפני חצי שנה. מה המלצתך. מה הכיוון הנכון לתיאור של מצבי. תודה.

שלום אין מקום לטיפול בנוגדי דלקת מסוג אינדוביס ודומיו דור א או דור ב באדם עם ממחלת לב כלילית. ניכר שאתה ממשיך לסבול מדלקת מפרקים מציקה. זה לכשעצמו מעלה את הסיכו להמשך טרשת עורקים. יש מקום לטיפול בנוגדי דלקת אחרים. הטיפולים היום בטוחים ויעילים. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים