מחלת מפרקים דלקתית - שאלה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/05/2023 | 22:14 | מאת: רחל

שלום וברכה, אני בת 25, כרגע 4 חודשים לאחר לידה. לפני כחודש וחצי קמתי בבוקר עם קשיון בשורש כף יד ללא יכולת תנועה כלל. למחרת גם ביד השניה, ברכיים, מרפק, צוואר, וחלק מהאצבעות. טופלתי בתחילה בקטפאלם עם שיפור קל, ונשלחתי לצילומים. באולטרסאונד שורש כף יד: נוזל ב CMC1 דו"צ ברנטגן שורש כף יד: רושם לירידה בצפיפות עצם בהשוואה למצופה בגילי. בדיקת דם: ESR = 51 CRP = 11.6 ראומטולוג אבחן דלקת מפרקים, אינו רוצה לתת סטרואידים עקב צפיפות עצם נמוכה. במקום זה רשם לי פלקווניל, וגם ארקוקסיה עד שיעזור הפלקווניל. שאלותיי: 1. שמעתי שארקוקסיה יש לה הרבה תופעות לוואי, האם זה נכון? אם כן איזו חלופה אפשרית? 2. הדלקת התחילה 3 ימים לאחר הכנסת התקן תוך רחמי (נחושת) יכול להיות שיש קשר בין הדברים? הראומטולוג אמר שייתכן שכן, אבל לא נוכל לדעת עד שנוציא ונראה אם הדלקת תעלם. אשמח מאד לדעתך. תודה רבה!!

שלום דלקת מפרקים מתפרצת לעיתים לאחר לידה. ישנן אפשרויות טיפוליות רבות. יש לפרוש בפנייך את האפשרויות ולהחליט ביחד. אין טיפול שהוא חף מתופעות לוואי. הרעיון הוא לתת את מינימום הטיפול ולהשיג מקסימום השפעה. בהצלחה.

מנהל פורום דלקות מפרקים