דלקת מפרקים אוטואימונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/04/2023 | 13:33 | מאת: מיכל

אדם בן 78, סובל מדלקת פרקים אוטואימונית. לפני 4 שנים קרע בתרסריון, קושי שנמשך שנתיים בספיגת חלבון, עד עכשיו: חולשת שרירים כללית, אספירצייה חמורה אדם בן 78, סובל מדלקת פרקים אוטואימונית. לפני 4 שנים קרע בתרסריון, קושי שנמשך שנתיים בספיגת חלבון, עד עכשיו: חולשת שרירים כללית, אספירצייה חמורה בעת בליעה עקב חולשה בשרירי הבליעה, בעיה קשה במפרקי הברכיים והאצבעות, כתם אדום שנים על שוק הרגל, יובש בעיניים. אילו תפקודים צפויים להשתפר אם המחלה האוטואימונית תטופל? בליעה עקב חולשה בשרירי הבליעה, בעיה קשה במפרקי הברכיים והאצבעות, כתם אדום שנים על שוק הרגל, יובש בעיניים. האם סביר שכל זה בגלל מחלת הפרקים האוטואימונית? אילו בדיקות יש לעשות? אילו תפקודים צפויים להשתפר אם המחלה האוטואימונית תטופל?

שלום נדיר ביותר שהפרעות בבליעה נבעות /קשורות לדלקת מפרקים. למחלות הגורמות להפרעה בבליעה יהיה בדר"כ ביטוי נוסף.

מנהל פורום דלקות מפרקים