הסבר לפענוח בדיקת mri

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/03/2023 | 12:48 | מאת: עינת

ממצאים: המפרקים הסאקרו-אליאקליים סדירים וסימטרים דו"צ. סקלרוזיס סוב כונדרלי בצד האיליאקלי דו"צ, ימין בולט יותר משמאל, ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה הקודמת- בסבירות גבוההמדובר בתהליך אוסטאיטיס קונדנצנס אילי וללא משמעות קלינית. באבחנה מבדלת ביטוי לשינויים אינפלמטוריים בעבר. בצקתממוקמת בצד סקרלי של צד ימני נסוג בהשוואה עם שרידים מינימלים בלבד. בשאראיזורי המפרקים ללא עדות לשינויים ארטריטיים. הפורמינות הסקראליות מודגמות תקינות. מודגמת עוצמת אות תקינה מלשד החוליות המותניות התחתונות הנצפות. לסיכום: ללא עדות לסאקרו איליאיטיס פעילה. סקלרוזיס סוב כונדרלי- אבחנה מבדלת כמתואר

שלום המפענח סבור שהשינויים הינם ביטוי למצב מפרקי האגן לאחר הריון ( נורמלי)

מנהל פורום דלקות מפרקים