אנקילוזיס ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

11/01/2023 | 11:04 | מאת: אמיר

מה הגורם העיקרי למחלה? לפי מה שאני בדקתי במאמרים בנושא, כתוב שזה 90 אחוז בעיה גנטית ו10 אחוז ללא קשר לגנטיקה. ויש אנשים שיש להם את הגן והם לא חולים. זה לא מסתדר לי, או שזה בעיה גנטית או שיש את המחלה והגן הקיים לא קשור למחלה. רוב הרופאים מטפלים במחלה ולא בגורם למחלה. מה המדע יודע על גורם העיקרי למחלה.?

שלום כפי שכתבת הגורמים משולבים. ישנן מחלות רבות בהן יש מרכיב גנטי ( נטייה) והמחלה נחשפת אם נוסף מרכיב סביבתי.

11/01/2023 | 15:03 | מאת: אמיר

לצערי לא קיבלתי תשובה לשאלה. אני רציתי לדעת אם אנקילוזיס ספונדליטיס זו מחלה גנטית או לא. ובמידה ולא מה הגורם העיקרי למחלה? סיבה סביבתית זה כמו להגיד אנחנו/המדע לא יודע איךהמחלה נגרמת וידועלנו שיש בעיה וחברות התרופות עוזרות לנו להקל עלהחולים והחולים הם סוג של שפני ניסויים יצליח טוב לא יצליח אתהבבעיה. כי לפי מה שאני יודע המדע לא יודע לתקן בעיות גנטיות. ובבעיות סביבתיות יש סיכוי להירפא לחלוטין במידה וידוע הסיבה הסביבתית. בניגוד לבעיה גנטית שלא ניתן להירפא לחלוטין. וסליחה מראש אם אני מבקש תשובה מדויקת יותר. במידה ויש. תודה מראש.

מנהל פורום דלקות מפרקים