אשמח לשאלה תודה רבה !!

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/01/2023 | 20:09 | מאת: :)

היי :)אשמח לכמה שאלות הבנתי שיש שתי בדיקות שבודקות ANA אחת סקר על ידי מכשיר ואחת IFA על ידי הסתכלות פלורוסנציה המתקבלת על ידי צביעת הנוגדנים .הבנתי שבדרך כלל מי שלא יוצא חיובי במכשיר סיכוי נמוך שיצא חיובי על ידי IFA תוהה לעצמי איך יתכן שANA על ידי המכשיר יוצאת שלילית. ועל ידי IFA חיובית בטיטר של 1:160 האם יתכן שמשהו ממסך את הנוגדנים ?מה יכולה להיות הסיבה לכך? על איזה בדיקה נהוג להסתמך ? בנוסף על מה מעיד ana pattern ac2? איזה צביעה מתקבלת בתוצאה זו ולאיזה נוגדנים משוייך? האם יכול להיות קשור ב SLE ? תודה רבה!!

שלום אתה צודק. בדר"כ המצב הוא הפוך. ככלל הבדיקה המדוייקת יותר עליה מסתמכים היא ב IFA. המשמעות קשורה תמיד להקשר הקליני.

מנהל פורום דלקות מפרקים