Esr 120 ו crp תקין ממה נובע הפער?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/01/2023 | 00:03 | מאת: גלית

שלום וברכה דוקטור, אני נלחמת על מנת לאזן דלקת מפרקים שיגרונית קשה. מצליחה לרסן את ה - crp לגבול הנורמה 0.5 אבל ה esr באופן קבוע מזה מספר שנים עומד על 120. ממה נובע הפער? ומה המשמעות של esr כל כך גבוה במשך שנים לעומת crp הנושק לגבולות הנורמה. ברקע תלסמיה מיינור המוגלובין 7.9 אודה לתשובתך!

שלום לא תמיד ברורה הסיבה לפער. שקיעת מוחשת מעט יותר באנמיה אך לא בדרגה כזו. יש לוסא שאין חלבונים/נוגדנים פתולוגיים בדם. מעבר לזה המטרה היא שליטה במחלה ולא בשקיעת הדם. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים