אוסטאוארתריטיס בברכיים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/12/2022 | 09:59 | מאת: דקלה

בת 41 עם אוסטאוארתריטיס דרגה 2 כפי שנאמר לי בצילום רנטגן בברך. לדעתי יש גם בברך השניה אך. יא לא נבדקה. הרופאה משפחה אמרה שגם אם יש בברך השניה שאין טעם לבדוק את זה שוב בצילום וכי אני צריכה להוריד משקל עודף קודם כל שיוריד עומס מהברכיים. מדי פעם הדלקת כנראה מתפרצת ואני מורחת איזשהו קרם להקלה. כשזה מתפרץ יש כאבים בקימה וישיבה, קצת בהליכה, כיפוף וישור הברך הוא מאוד כואב , ובכלל במדרגות בכללי קשה לי לעלות ולרדת. אני לא רוצה לקחת כדורים לדלקת. האם מותר במכון כושר לעשות את כל התרגילים של הרגליים כמו דחיפת רגליים, מרחיקי ומקרבי ירך וכו׳? במשקלים לא גבוהים של 40-50 קילו? אם אין כאב בתנועה? האם מותר הליכה על הליכון בעליה, קרוס, אופניים? האם להמנע מעליות וירידות במדרגות בכללי? נשלחתי בעבר לפיזיותרפיה. הראתה לי תרגילי מתיחות אבל לא עזר ולא המשכתי בבית. האם יש טיפול שכן עוזר ומשהו שאפשר לעשות לכאבים?

שלום אוסטיאוארטריטיס מתקדמת בגיל 41 נראית חריגה ללא נזק מולד או חבלה. אין היום הוכחה ברורה שירידה במשקל או פעילות גופנית משפרת אוסטיאוארטריטיס אך זו ההמלצה הרווחת כי יש לה כמובן תועלות אחרות בטווח הארוך.

מנהל פורום דלקות מפרקים