דלקת מפרקים בברכיים מתוסכלת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/12/2022 | 10:58 | מאת: סיגלית

שלום. בת 42 וגילו אצלי בצילום לפני שנה או פחות דלקת מפרקים בברך שמאל אך בטוחה שיש גם בימין. כי בשניהם יש קולות חריקה ופיצוח פשוט ברך שמאל יותר בעייתית וכואבת מהעינית פשוט. ביום שישי רקדתי קצת במסיבה וכנראה זה גרם לדלקת להתפרץ. משבת בבוקר נוקשות וכאבים בקיפול ויישור. בהליכה. שמתי קצת קרח ואיזה קרם שקניתי למפרקים. יש תקופות טובות יותר ויש פחות. גם כשהייתי ביולי בטיול והלכתי קצת בעליות וירידות ועליה וירידה מטוגן גבוה הדלקת התפרצה. כשהדלקת מתפרצת זה לא נחמד בכלל. האם יש משהו לעשות עם זה? אני משתדלת ללכת למכון כושר. אני עושה דחיפות רגליים, מקרבי ומרחיקי ירך וכל המכונות של הרגליים בנוסף לחלק עליון. הבנתי שאופניים זה טוב כי זה משמן את הברך? הליכה גם? קרוס ? אני גרה בסקנדינביה ונורא קר בחוץ לכן מעדיפה ללכת למכון. האם גם כשהדלקת מתפרצת ויש כאבים בברכיים מומלץ ללכת למכון או לתת לזה להירגע? די מתוסכלת מהעניין. לא הלכתי לאורתופד או ראומטולוג כי רופאת המשפחה אמרה שאין מה לעשות עם זה ועלי להוריד במשקל וזה יקל על הברכיים. יש לי עודף משקל של 40 קילו לפחות. מנסה להוריד במשקל עם סקסנדה אבל זה מאוד איטי. מה מומלץ לעשות? תודה.

20/12/2022 | 11:01 | מאת: סיגלית

האם כדאי לבקש ניתוח להחלפת ברך? אם זה בגיל צעיר יחסית אולי ההחלמה מהירה יותר?

שלום לדעתי יש מקום להבדק אצל ראומטולוג ולהוציא נוזל מהברך. אם מדובר בדלקת יש פתרונות טובים. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים