ESR חורג בבדיקות - CRP תקין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/12/2022 | 23:28 | מאת: רועי

היי ד"ר. אני בן 40 ומרגיש חולשה בחודשים האחרונים. אני לוקח שנים תרופות לטיפול בחרדה ודיכאון. בדיקות דם לפני חודשיים - הכל תקין פרט לכוסטרול וטריגליצרידים גבוהים ושקיעת דם ESR שיצא ערך של 25 (כאשר ערך הנורמה במעבדה הוא 0-15 ). CRP יצא בטווח התקין. חזרתי על הבדיקה אתמול- ערך ESR עלה ל-29 . ערך CRP שוב תקין. על מה מעידה החריגה בערך ה-ESR ובאיזה כיון יש להמשיך בירור אם בכלל? תודה רבה.

שלום שקיעת הדם גבולית. תמיד צריכה להלקח בחשבון כחלק מהתמונה הקלינית הכוללת ובדיקות מעבדה אחרות.

מנהל פורום דלקות מפרקים