as

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/05/2013 | 17:24 | מאת: מור

שלום דר, לאחרונה אובחנתי כחולת AS, התחלתי לפני חודשיים טיפול בנוגדי דלקת ומרגישה הטבה ניכרת, אך עדיין ישנם בכאבים,הרמוטלוג שלי אמר לי שהוא לא רואה נזק או שינוי בגוף ושהמוגבלות שיש לי בתנועות והליכה/עמידה מרובה הם בגלל הכאבים של הדלקת. הוא נתן לי לקחת זריקה בשם דפומדרול של 80*2 לכל צד. שאלתי היא: מה הזריקה עושה? האם יש לה תופעות לוואי? הדלקת התחילה לי בחודש ספטמבר,היא יכולה להיות כל כך הרבה זמן פעילה? מתי היא נרגעת? הבנתי שכשאר הדלקת פעילה אז נגרם נזק למפרק ואצלי זה כבר פעיל 8 חודשים.. הכדורים/זריקה יורידו את הדלקת? ועוד שאלה.. אמרו שיש תקופת הטבה שבה הדקת נרגעת ולא מתפרצת, זה יכול להימשך הרבה זמן? תודה לך,וחג שבועות שמח :-)

שלום השאלה העיקרית במחלה זו היא מידת המעורבות של מפרקי הירך והכתף. הראומטולוג צריך להתייחס למרכיב זה בקבלת ההחלטות הטיפוליות. לגבי כאב גב ומפרקים אחרים ההחלטות בדר"כ פחות קריטיות. הדלקת נמשכת עשרות שנים עם הפוגות שקשה לצפות את משכן.

16/05/2013 | 10:53 | מאת: מ

אז האם כדאי לקבל את הזריקה? יש לה תופעות לוואי?

מנהל פורום דלקות מפרקים