דלקת מפרקים - כן או לא ???

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/11/2022 | 22:47 | מאת: נינית

עברו מעל 25 שנה מאז שהתחלתי לסבול מכאבים חזקים בשתי הקרסוליים. בהתחלה לא היה ברור עם הבעיה אורטופדית או ראומטולוגית והברור נעשה בשני המישורים ולא הניב שום תוצאה. בסיכום רפואי של ראומטולוג משנת 8/2008 נרשם כי הגעתי לאחר מספר חודשים של כאבים בשתי הקרסוליים עם ממצאי דימות חמורים. לאחר שקלינית אובחנתי כ- bilateral posterior tibialis tendinitis בבדיקה ראומטולוגית מיום 2.2008 לא נמצאה עדות לדלקת מפרקים פעילה. הערכת הרופא שקיימת בעייה לא פשוטה. מצד אחד אשה בריאה עם סבל בקרסוליים ללא עדות קלינית לדלקת מפרקים ומאידך, עדות לנזק חמור בקרסוליים ומפרקים. הומלץ על כדור salazoperin 500 במקביל לזריקת Methotrexate לקחתי רק salazoperin 500 3-4 חודשים ללא שום הטבה והפסקתי רופא ראומטולוג נוסף שראה אותי 12.2008 רשם שהרושם לבעיה מכנית עם ioa קרסוליים ראשוני למרות שנכון ש oa ראשוני של קרסוליים הוא נדיר בסיכום רפואי של ראומטולוג נוסף משנת /112008 נרשם כי, הגעתי בשנת 2007 עם כאבים בקרסוליים ולא התקבל הרושם לדלקת מפרקים. במיפוי עצמות ראו קליטה ב- cmc שתי כפות ידיים, עצמות טרסוס, קרסוליים, ברכיים, כתפיים שינויים ניווניים קשים ב sij וחוליות l1 l5 s1 בדיקות crp ana rf תקין עברתי ct + mri קרסוליים ונראו שינויים אוסטיוארטרוטים . סביב מפרק טלוטיביאלי נזק סובכונדראלי ניכר מלווה בצקת של מיח העצם ועוד הומלץ לזמן לישיבה עם אורטופד כף רגל + לבדוק עם רנטגנולוג בכיר האם מתאים ל- oa או ישנו מרכיב דלקתי בעקבות כך חזרתי - 1.2009 לביקור נוסף בו נמסר כי רנטגנולוג בכיר קבע שהממצאים ב- mri מתאימים ל- oteochondritis disicans ושינויים ניווניים להמשך מעקב אורטופדי. נבדקתי גם אצל אורטופד כף רגל ונמצא oa לאור ממצאים אלה סוכם בראומטולוגיה שלא מדובר בדלקת מפרקים ולכן גם אין טעם בהמשך טיפול ב- dmards ויש צורך במעקב אורטופדי בלבד מאז הייתי במעקב אורטופדי עד 6.2022 וזאת לאחר שנפלתי ועשיתי צילום של שורש כף יד והרופא אמר שיש לי בעיית מפרקים קשה גם בשורש כף יד וכנ"ל גם בעייה במפרקי הברך. הדבר הדליק לי נורות אדומות שיש כאן בעיה לא רק בקרסוליים אלא בשאר המפרקים. החלטתי לחזור לראומטולוג שבדק ואמר שידוע oa בקרסוליים עם שחיקה של מפרקים ללא עדות לדלקת מפרקים לאורך השנים וגם כיום. אין כיום תרופות לטיפול ב- oa או הימנעות מהידרדרות המצב. תרופות מדכאות חיסון לא מועילות במקרה זה גם לפי מחקרים. בבדיקה של אורטופד כף רגל מיום 13.9.2022 נרשמה אבחנה ל- אבחנה Osteoarthritis Ankle BLT Osteoarthritis Subtalar joint RT לסיכום, שינוים ניוונים מתקדמים מפושטים במפרקי הקרסוליים עם טווחי תנועה יחסית שמורים דו"צ. מימין רושם שמוקד כאב נוסף הוא המפרק הסוב תלארי למרות הגבלה שקיימת בשני הצדדים. מדובר בשינויים ניוונים קונצנטריים של כל שטח המפרק הטיביו תלארי דו"צ מלווה בהיצרות ניכרת אך אחידה של שטח המפרק, אוסטאופיטים קדמיים ואחוריים וציסטות סוב כונדרליות. מימין יש לציין שינויים מתקדמים גם של המפרק הסוב תלארי (משמאל יחסית שמור). וכן של מפרקי מרכז כף הרגל . הרופאה המליצה לי לשקול לחזור להתייעצות עם ראומטולוג ב- 20.10.2022 חזרתי לראומטולוג שאצלו הייתי ב- 8.2008 שהתרשם שיש לי שינויים מבניים הרסניים בקרסוליים עם החמרה וממצאים נוספים גם בברכיים, שורשי כף יד ועמוד שדרה. התמונה הקלינית לדעתו היא של inflammatory erosive osteoarthritis שזה כמו ra המליץ לי טיפול אבחנתי נסיוני בפרדינזון לשלושה שבועות ובהמשך Methotrexate וכולכיצין. בשיחה טלפונית עם הראומטולוגית בקופח, לאחר שהעברתי לה את המלצת הרופא לטיפול נסיוני היא חזרה ואמרה לי שלדעתה ז טיפול אגרסיבי לפוגע במערכת החיסון ולדעתה אין לו הצדקה במקרה שלי אני אובדת עצות מה באמת יש לי ומה ניתן לעשות

שלום את מתארת מהלך סבוך שלא ניתן להתייחס אליו במסגרת זו. יש לפנות לראומטולוג ולקבל החלטה

מנהל פורום דלקות מפרקים