פענוח בדיקה פאנל ראומטולוגי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/10/2022 | 19:19 | מאת: לילך

שלום, עקב כאבים במפרק הירך עשיתי בדיקות דם לפרופיל ראומטולוגי ואחת התוצאות היא ANTI PROTEINASE 3 > 8.0 מה המשמעות של זה? אין מידע באתר הקופה ולא מצאתי הסבר באינטרנט...

שלום בדיקה זו בדר"כ נעשית במצבים שבהם יש בעייה בכליות בריאות או באף/סינוסים. לעיתים הבדיקה נשלחת בשל כאב במפרקים והפרשנות לגבי משמעותה היא תמיד בהקשר של התלונות. לעיתים מדובר בטעות מעבדה. רק הראומטולוג ששלח את הבדיקה יוכל לתת את המשמעות. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים