טיפול ביולוגי עקב RA

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/09/2022 | 16:08 | מאת: אני

שלום רב, אבי בן 80סובל מ-RA עם המלצה להתחיל טיפול ביולוגי מאחר והתרופות לא עוזרות. בדיקת שחפת סמויה חיובית (מנטו + קוונטיפרון). הומלץ להתחיל אנטיביוטיקה לחודש חודשיים, טרם קבלת טיפול ביולוגי. האם קרה אי פעם שהשחפת התפרצה, למרות שימוש באנטיביוטיקה? האם אפשר להיות רגועים ב-100%? ומה אחוזי ההצלחה בטיפול ביולוגי עם אקטמרה פעם בשבוע? תודה מראש!

שלום נטיפול המונע הוא משך 4-9 חודשים- תלוי בתרופה. אם משלימים את הטיפול למניעת שחפת כנדרש סיכויי ההתפרצות נמוכים מאד.

מנהל פורום דלקות מפרקים