חשד למחלת הפיברומילאגיה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

29/08/2022 | 12:32 | מאת: א.

שלום 29/8/22 בן 56 שנה. לפני כ5 שנים אובחנתי בנוירופתיה אקסונלית חריפה. קיבלתי ויטמינים מקבוצת b + ויטמין d שהיו אצלי בחוסרים חריגים. במשך השנים הופיעו עיקצוצים, נימלולים בגפיים ובשכמות. טופלו בNSAIDS.בשנה האחרונה כאבי מיגרנה , שינה מועטת בלילה, תשישות ממושכת במהלך היום, הירדמות עם נימלול בגפיים מעת לעת שחולפת מאליה. קיבלתי לעשות בדיקות דם מקיפות + דימות לכתפיים ולעמוד השידרה . החשש הוא מפיברומילאגיה. בבדיקות הדם הכל יצא תקין כולל האימונו-סרנו מלבד ערך אחד שחרג מהטווח igGsubclass4 שיצא עם ערך 360 .שהטווח העליון הוא 200. מה זה אומר ?

שלום נוירופתיה אקסונלית נמצאת בתחום הטיפול של הנוירולוגים. פיברומיאלגיה יכולה ללות כל סטרס גופני ונפשי אך אינה גורמת לנוירופתיה. לבדיקות יש משמעות רק בהקשר קליני.

מנהל פורום דלקות מפרקים