השפעת פרדניזון על העור

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

22/06/2022 | 14:20 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, מפורום "עור" הפנו אותי ל"ראומטולוגיה". רקע: אני מטופל מזה שנה בפרדניזון, רוב התקופה במינונים 40 - 80 מ"ג. לאחרונה המינון ירד עד ל 7 מ"ג. ראומטולוג הסביר לי שבעקבות הפרדניזון העור נהיה דק מאוד. ולכן אני נוטה להיפצע בקלות. כל שיפשוף בזרועות מייד גורם לי לפצעים פתוחים ושטפי דם. שאלתי: תוך כמה זמן העור משתקם וחוזר "לעובי נורמלי". האם 7 מ"ג זה מינון שמאפשר שיקום העור?

שלום קשה לומר. זה יכול לקחת זמן רב וכל עוד נוטלים פרדניזון התהליך נמשך.

מנהל פורום דלקות מפרקים