אנטיזיטיס האם האבחנה ב MRI מספקת וסופית ? אם לא

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/04/2022 | 13:40 | מאת: לימור

מה זו אנטיזיטיס ? האם האבחנה ב MRI מספקת וסופית ? אם לא איך ניתן לגלות ? מה הטיפול ? והאם זה הפיך ? האם אנתזיטיס פעילה בחיבור של גידי הגלוטאוס מינימוס וגלוטאוס מדיאוס לטרוכנטר הגדול של הפמור מימין מעידה על כך שסובלים מדלקת פרקים ? האם כאבי פרק אצבע שנים , אחד בכל יד קשור ?

שלום אנטזיטיס היא דלקת בחיבור בין גיד לעצם. בהקשר הראומטולוגי מדובר במחלה סיסטמית - למש דלקת מפרקים הקשורה בפסוריאזיס. ישנם מצבים רבים של כאב וממצאים ב MRI באיזורים כמו החיבור לטרוכנטר הגדול שאינם קשורים במחלה סיסטמית.

מנהל פורום דלקות מפרקים