דלקת מפרקים שגרונית סרונגיטיבית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/04/2022 | 08:08 | מאת: דלקת מפרקים שגרונית

שלום רב לרופאי הפורום המכובדים, אני בת 30, בריאה עד לפני חודשיים אז אובחנתי עם דלקת מפרקים שגרונית סרונגטיבית שהבתבטאה בנפיחות וכאבים בשורשי כפות ידיים,רגליים, קרסוליים וברכיים. לציין ללא היסטוריה משפחתית של מחלות אוטואימוניות כלשהן אך הכל התחיל בתקופה לא פשוטה אצלי מבחינת סטרס נפשי. בתחילת האבחון קיבלתי זריקת דפומדרול 80 מ"ג והתחלתי טיפול בסלזופורין (כיום 7 שבועות +3) ובהמשך הוספנו גם פלווקניל(4 שבועות +4). טיפול בmtx לא היה על הפרק כי אני מעוניינת להרות . לציין גם שכ- 3 שבועות אחרי האבחון ולמרות הטיפול התחלתי גם לסבול מכאבים בכתפיים ועמש"צ בגב היה יותר תחושת לחץ, אי נוחות וזרמים/נימולים. מאז האבחון קיבלתי עוד מס' זריקות דפומדרול ובין לבין גם פרדניזון בגלל החמרה בכאבים ובנפיחות שהיו עקב עבודה/סטרס גם אם מקפידה על מנוחה בין לבין כלומר עד היום אני לא מצליחה להוריד סטארויד ם למרות שאני סובלת מהם מלא מעט ת"ל, עד היום לא עבר עליי יום אחד שבו לא הרגשתי כאבים/אי נוחות באחד המפרקם לא משנה כמה אני מקפידה על מנוחה. הגיוני שלמרות כל הטיפול שאני מקבלת עדיין מרגישה החמרה בנפיחות וכאבים אחרי שימוש בידיים או עמידה על הרגליים עם החמרה בטינוסינוביטיס הופעת נפיחות נוראית לאורך כל הגידים הרלוונטיים?. גם אני מרגישה הרבה פעמים תחושת לחץ וחום גם פנימי גם במגע חיצוני ותחושת עקצוצים באזור הכתף הימני העליון במיוחד אחרי שימוש ביד. האם צבר התלונות שהסברתי לכם באמת יכול להיות כחלק מהמחלה?. אשמח לשמוע אם נתקלתם במקרים כאלה ושאפשר באמת להיות בראש שקט ולחכות לטיפול שיתחיל לעבוד כי עד היום מנסה לגלוש באינטרנט ולקרוא בכל מיני מקומות לוודא שלא מפספסים בו משהו. אשמח מאוד למענה ותודה מראש

שלום נראה כי בשלה העת לטיפול ביולוגי כאשר יחלפו 3 חודשים של טיפול משולב בסלזופירין ופלקניל , שניתן לתת בהריון. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים